Resor

Upptäck Indien

Upptäck Indien

Subkontinenten Indien är ett kaotiskt, berusande, galet, irriterande, underbart, smutsigt, vackert, skrämmande, överväldigande och helt fantastiskt land! Indien är allt detta och mycket mer, och bör definitivt upplevas någon gång i livet. Här försöker vi förbereda dig genom att berätta om några av de platser du som för första gången reser till Indien bör besöka.

Taj Mahal

Den plats som förmodligen är starkast förknippad till Indien, är den religiösa platsen Taj Mahal. Det är ett mausoleum som ligger i Agra, som Shah Jahan uppförde över sin favorithustru. År 1632 påbörjades bygget av detta mausoleum och runt 1643 slutfördes det. Byggnaden har en stil som blandar indisk och persisk arkitektur. Den mest kända delen av detta monument är det vita mausoleet, som har försetts med en kupol. Monumentet bestårdock av fler byggnader.

Röda fortet i Agra

Röda Fortet är, som namnet antyder, ett fort som har byggts med hjälp av röd sandsten. Fortet ligger i norra Indien, i staden Agras. Eftersom fortet endast ligger 2,5 km från Taj Mahal, är det ett givet val att besöka dessa bägge servärdheter, som båda är en del av världsarvet, när du besöker Indien. Omkring år 1156 uppfördes fortet för första gången. Det återuppbyggdes mellan 1558 och 1573 under Akbas den stores ledning, efter att han hade utsett Agra till huvudstad. År 1605 slutfördes bygget under ledning av Shah Jahan och 1648 flyttades huvudstaden tillbaka till Delhi, vilket ledde till att fortets betydelse minskade. 1803 erövrade Storbritannien fortet och även 1857 utkämpades ett viktigt slag på denna plats.

Delhi

När man besöker Indien får man naturligtvis inte missa den mystiska, magiska och kaotiska huvudstaden Delhi, som är hem till 25 miljoner människor. Denna indiska huvudstad påminner på sätt och vis om Rom, på så vis att staden är smockfull med antika reliker från forna imperier.