nyheter

Kvinnliga pokerspelare

Kvinnliga pokerspelare

För varje år som går, skördar fler och fler kvinnor stora framgångar inom pokervärlden. Nedan listar vi några av de mest framgångsrika kvinnliga pokerspelarna.

J.J. Liu

Liu har genom sitt pokerspelande lyckats vinna över 1,7 miljoner dollar och innehar titeln som den högst placerade kvinnan någonsin på World Poker Championship Tour. Denna pokerhjältinna är också känd för någonting annat, nämligen sin speciella klädsel. Hon kan visa upp sig i allt från blått hår till diamantbeklädda solglasögon eller alldeles för stora hattar. Liu lyckas alltid finna ett sätta att fånga de andra spelarnas uppmärksamhet.

Jennifer Harman

Harman kan verka liten i storlek, men det hon saknar i fysik kompenserar hon för med ett stort pokersinne. Redan som sextonåring lyckades hon ta sig in på casinon med hjälp av en falsk legitimation, och började genast spela. Hon har haft sina upp- och nedgångar under karriären men är allmänt känd som en av de bästa pokerspelarna genom tiderna.

Victoria Coren Mitchell

Coren Mitchell är den enda spelaren någonsin som har vunnit två European Poker Tour-titlar. Hon har också vunnit otalika andra pokerutmärkelser, bland annat en för sin användning av sociala medier. När hon inte spelar poker, är hon skribent för tidningar som The Guardian och The Observer. Denna brittiska pokerspelare har totalt vunnit över 2,4 miljoner dollar genom pokerturneringar.

Annie Duke

Annie Duke var tidigare den mest framgångsrika kvinnliga pokerspelaren någonsin, med över 4 miljoner dollar i vinstpengar. Hon har skrivit ett antal pokerrelaterade böcker och guider, och skänkt stora summor till välgörenhetsorganisationer.

Kathy Liebert

Liebert har ackumulerat över 6 miljoner dollar i vinster genom sitt pokerspelande och är en av de spelare som har tjänat allra mest. När hon växte upp var poker det spel som oftast spelades av familjen, och hon fick tidigt en smak för spelet. Numera spelar hon regelbundet i turneringar och försöker få fler kvinnor att prova på poker.